Machiajul perfect in 10 minute

Bine ai revenit pe blog! Ți-am povestit în postările anterioare despre îngrijirea tenului și despre alegerea fondului de ten perfect, sper că te-au ajutat sugestiile mele. Astăzi aș vrea să îți vorbesc despre cum poți obține machiajul perfect in 10 minute. Dacă ești o femeie activă și timpul tău este limitat, cu siguranță ai nevoie de un machiaj rapid care să arate bine și să reziste pe parcursul zilei 🙂 Tocmai de aceea m-am gândit să îți arăt câțiva pași pentru a obține un look natural de zi în doar câteva minute.

 

Demachiere & Hidratare

Machiajul perfect in 10 minute, precum oricare alt tip de machiaj începe cu demachierea tenului și hidratarea acestuia. Alege o crema hidratantă cu o textură lejeră și masează ușor până când produsul se absoarbe în piele. Nu îți recomand să sari peste acest pas. Pielea ta are nevoie de o bază înaintea aplicării fondului de ten. În plus, hidratarea nu a făcut niciodată rău nimănui 😀

Fond de ten

Putem trece direct la BB cream/fond de ten. Sau dacă ai mai mult de 10 minute la dispoziție, îți poți aplica și o bază potrivită tenului tău. Câteva recomandări poți găsi în articolul de aici. Deoarece vorbim despre un machiaj natural de zi, fondul de ten trebuie să aibă o textură cât mai lejeră. Să nu încarce și să nu arate ca o mască. Pentru a obține acest gen de efect îți recomand un fond de ten cât mai lichid cu o acoperire mică spre medie. Dacă alegi un fond de ten cu acoperire mai mare, nu este nicio problemă. Dar trebuie să iei în calcul faptul că va fi puțin mai evident pe timpul zilei.

Corector

Corectorul este un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa nimănui. Cu ajutorul lui putem camufla micile imperfecțiuni pe care fondul de ten nu le-a estompat sau putem scăpa ca prin magie de cearcăne. Preferatele mele sunt cele lichide, pentru că nu încarcă atât de mult cum tinde să facă un corector cremă/solid. Nivelul său de acoperire ține foarte mult de nevoile tale, dacă cearcănele tale sunt mai pronunțate, alege un corector lichid cu o acoperire medie spre mare. Încearcă să nu optezi pentru o nuanță care este mult mai deschisă decât nuanța fondului de ten, pentru că efectul va fi unul neplăcut, de accentuare a cearcănelor. Nuanța potrivită ar trebui să fie apropiată de cea a fondului de ten. Dacă nu ai probleme mari cu zona de sub ochi, atunci poți alege un corector mai lejer cu o acoperire mică spre medie 🙂

Pudră

Regulă de aur: orice produs cremă se fixează cu pudră. Știu că probabil vei spune că nu vrei să ai un look încărcat, dar fără pudră machiajul nu rezistă. În plus, o pudră de calitate și potrivită tenului tău nu îți va cauza niciodată probleme la capitolul “ten încărcat”. După aplicarea fondului de ten și a corectorului îți recomand să fixezi mai întâi zona cearcănelor cu un strat subțire de pudră, apoi te poți ocupa și de restul tenului. Poți opta pentru o pudră compactă sau una pulbere, translucidă sau pigmentată. Eu personal prefer pudra translucidă pulbere, dar nu este o regulă, poate tu o preferi pe cea compactă 🙂 Alegerea îți aparține.

Blush

Pentru că pe timpul zilei nu este recomandat contouring-ul, te poți folosi de un strop de blush pentru puțină culoare în obraji. Nuanțele pe care ți le recomand sunt cele cât mai discrete, pot fi nuanțe de piersică sau ușor bronzante. La fel ca și în cazul pudrei, blush-ul nu trebuie să fie vizibil de la 2km. El trebuie doar să fie acolo 🙂 Îți recomand să te machiezi lângă o fereastră sau unde ai cât mai multă lumină naturală. Lumina artificială te poate induce în eroare și poți aplica mai mult produs decât ar trebui.

Mascara & Ruj

Acum am ajuns și la ultimele detalii: mascara și ruj. Având în vedere că dimineața nu are nimeni timp de un machiaj artistic, o mascara bună și un ruj rezistent sunt două produse pe care ar trebui să le selectezi cu grijă. Nu îți pot spune care e mascara perfectă, pentru că preferințele diferă în funcție de genele fiecăreia. Eu am genele scurte și drepte și mă înțeleg foarte bine cu Kiko Extra Sculpt (varianta Waterproof) sau MAC Extended Play :D.

 

 

Ideea e că ambele produse, atât rujul cât și rimelul, ar trebui să fie rezistente. Nu cred că îți dorești să te întrebe colegii de birou despre dungile negre de sub ochi (cauzate de un rimel care curge) sau despre rujul întins 😀 . Că tot veni vorba de ruj, ți le recomand pe cele lichide. Acestea au un finish mat pentru că rezistă cel puțin 4-5 ore. Ca nuanță poți alege tonuri de roz, nude, piersică. Dacă ești ceva mai îndrăzneață poți opta pentru un ruj roșu clasic :). Voi împărtăși un mic secret cu tine – asta dacă nu l-ai aflat deja 😛 – Sephora ne pregătește o surpriză ce poartă numele Kat Von D. În curând vei putea incerca rujul lichid de buze Everlasting de la Kat Von D. Acesta vine in nuante îndrăznețe, ce conferă buzelor o pigmentare intensă și o culoare de lungă durată.

Sper că te-am ajutat cu acest articol și că vei incerca și tu machiajul perfect in 10 minute. Întreg procesul menționat mai sus nu ar trebuie să dureze mai mult de 10 minute. Dacă vrei să adaugi o linie de eyeliner sau puțin iluminator, ambele sunt bine-venite! ♥

 

PS: Sunt super încântată să te anunț că am fost aleasă să particip la Școala de Beauty Vlogging by L’Oreal Paris. Dacă vrei, mă poți susține cu un vot in cadrul acestei competiții organizate de L’Oréal, accesând link-ul acesta.

 

Stay beautiful,

Maria ♥

 

Arată-le și prietenilor tăi